BIG herregistratie verpleegkundigen

Cursus BIG Herregistratie verpleegkundigen in 10 dagen

Voldoe je als verpleegkundige niet aan de werkervaringseis voor de herregistratie wet BIG en wil je weer aan de slag als verpleegkundige? Volg dan bij ons de cursus Herregistratie BIG verpleegkundige om je voor te bereiden op het centraal landelijk examen. Na het behalen van dit examen heb je als verpleegkundige je bevoegdheid terug en kun je weer volop aan de slag, er is werk in overvloed!


Wij helpen je slagingskans te vergroten, 100% van ons cursisten is geslaagd !

Sinds 2018 hebben wij een flink aantal verpleegkundigen mogen begeleiden en deze cursisten hebben een slagingspercentage van 100%. Ons gedreven en ervaren docenten uit alle branches helpen ook jou graag om de cursus en het examen dat daar perfect op aansluit met succes af te ronden.


In 10 cursusdagen klaar voor het centraal landelijk BIG examen

Gedurende de cursus volg je in 10 dagen deze bijscholing ter voorbereiding op centraal landelijk examens Herregistratie BIG verpleegkundige. Dit examen bestaat uit 3 onderdelen. Examenonderdeel 1 Kennis is een theorie examen. In examenonderdeel 2 worden je verpleegtechnische vaardigheden getoetst en examenonderdeel 3 richt zich op klinisch redeneren tijdens een examengesprek. De examens wordt afgenomen door Consortium beroepsonderwijs.

Vanwege het Coronavirus bieden wij een aangepast traject voor de BIG cursus zodat deze door kan blijven gaan, want verpleegkundigen zijn hard nodig in deze tijd! Wij blijven de cursus aanbieden in kleine groepjes van maximaal 8 personen, hierbij houden wij ons aan alle maatregelen. Hiernaast is het weer mogelijk de cursus gedeeltelijk te volgen in ons online klaslokaal. Schrijf je dus nu in zodat ook jij je weer kunt inzetten voor ons prachtige beroep!

BIG Herregistratie voor verpleegkundigen in 10 dagen

Examenonderdeel 1. Kennis

In 6 klassikale of online bijeenkomsten behandelen we de theorie en gaan we hier praktisch mee aan de slag. Voor elke bijeenkomst bereid je je thuis voor door middel van e-learning en stuur je opdrachten in via het online leerportaal. De cursus sluit perfect aan op het landelijk examen. Zodra je het examen hebt gehaald kan je verder met de voorbereiding van de laatste twee onderdelen.


Examenonderdeel 2 en 3 Verpleegkundige vaardigheden en klinisch redeneren

Gedurende 4 bijeenkomsten kom je naar ons skillslab, deze dagen zijn volledig gericht op het praktisch oefenen zodat je (weer) vingervlug bent met het uitvoeren van onderstaande verpleegtechnische vaardigheden.

- Blaaskatheterisatie vrouw, verblijfskatheter

- Blaaskatheterisatie vrouw, eenmalig

- Blaaskatheterisatie man, verblijfskatheter

- Blaaskatheterisatie man, eenmalig

- Subcutaan injecteren - loodrecht techniek

- Subcutaan injecteren - huidplooitechniek

- Subcutaan injecteren - loodrechte huidplooitechniek

- Intramusculair injecteren 

- medicijnspuit klaarmaken

- neusmaagsonde inbrengen

- perifere infuuscanule inbrengen

Gaandeweg breiden we de casuïstiek verpleegtechnische vaardigheden uit met het examenonderdeel klinisch redeneren.

Aan het eind van de cursus voer je, precies zoals op het examen, twee verpleegtechnische vaardigheden uit met een daarbij passende rekenopdracht. Hierna praten we verder over deze casus in het examengesprek klinisch redeneren. Oefenen, heel veel oefenen en met elkaar tot de beste resultaten komen is hier het motto.


Duur van de bijscholing

De lestijden zijn steeds van 9.00 tot 15.30 uur. De cursus bestaat in totaal uit 10 bijeenkomsten op een vaste lesdag in de week.

Na aanmelding ontvang je de inloggegevens voor het online leerportaal en de e-learning. Hier kan je de thuisopdrachten voor elke cursusdag online doornemen, uitwerken en uploaden en de e-learning maken, ter voorbereiding op de volgende cursusdag. Oefen ook zoveel mogelijk met de online oefenvragen en oefentoetsen. In totaal kan je rekenen op ongeveer 1,5 a 2 uur thuisstudie per dag.


Ga je bij ons van start, dan ga je een intensief, maar lonend traject in !

Het traject is intensief en er wordt best wat van je gevraagd. Wij begeleiden je waar we maar kunnen om je te helpen de examens succesvol af te sluiten. Wij zijn allemaal professionals en tevens werkzaam als verpleegkundigen in alle branches van de zorg.


Kleine groepen

Wij hanteren een groepsgrootte van maximaal 8 cursisten.

Door deze kleine groepen krijg jij als cursist volop aandacht en tijd om alle facetten van de verpleegkundige kerntaken flink op te frissen en weer eigen te maken zodat je goed voorbereidt de examens in gaat. Bovendien beschikken wij over 2 ruime skillslabs waardoor we altijd voldoende afstand van elkaar kunnen houden.


Kosten

De complete 10-daagse cursus kost in totaal 1700 euro (vrijgesteld van btw). Dit bedrag is exclusief het landelijk examen van 395 euro en inclusief alle lesmateriaal, boek, oefentoetsen, portfolio, online leeromgeving van de Slouwerhof Academy, e-learning, slagingsgarantie, koffie, thee, lunch en certificaat. Bij groepsaanmeldingen gelden aantrekkelijke kortingen.

De cursus bestaat uit 2 delen die los van elkaar te volgen zijn. Je kan er dus voor kiezen of je 1 of beide onderdelen wilt volgen.
De 6-daagse theoriecursus ter voorbereiding op het kennisexamen kost 900 euro

De 4-daagse cursus verpleegtechnische vaardigheden, medisch rekenen & klinisch redeneren kost 800 euro. De cursussen zijn vrijgesteld van btw.


Je kan ook de losse module medisch rekenen en/ of de losse module klinisch redeneren volgen. Beide modules worden elk in een dagdeel gegeven en kosten 95 euro per module (vrijgesteld van btw). Deze twee modules zijn onderdeel van van de 4-daagse cursus verpleegtechnische vaardigheden, medisch rekenen & klinisch redeneren. Kies je voor de 4-daagse cursus, dan hoef je deze twee modules dus niet meer los te volgen.


Toetsen, certificering en accreditatie V&VN

Aansluitend aan de cursus leg je de centraal landelijke examens af, hiervoor heb je de keus voor diverse locaties in het hele land. Het theorie-examen doe je online. Zodra je het eerste deel, de theoretische kennistoets met een voldoende hebt afgesloten, kan je je aanmelden voor de laatste twee examens, dit is een combinatie van de 2 verpleegtechnische vaardigheden met rekenopdracht en bij goed resultaat direct daarop volgend het klinisch redeneren, precies zoals wij oefenen tijdens de cursus.


Na het goed doorlopen van de cursus ontvang je van ons een certificaat van de Slouwerhof Academy, dit certificaat staat los van het landelijk examen.


Slagingsgarantie

Wanneer je niet slaagt, dan kan je gratis gebruik maken van ons slagingsgarantie. In overleg met de gezakte kandidaten plannen we een dag in om nog eens  flink bij te spijkeren, net zo lang tot ook jij slaagt.


Deze cursus is geaccrediteerd door V&VN met 80 accreditatiepunten. Wanneer je ingeschreven staat in het kwaliteitsregister van V&VN, schrijven wij je accreditatiepunten bij in het kwaliteitsregister V&VN.

Cursusduur totale 10-daagse cursus

60 uren klassikaal of gedeeltelijk online

20 uur e-learning.

6 daagse deelcursus Kennis

36 uren klassikaal of gedeeltelijk online, verdeelt over 6 wekelijks herhalende cursusdagen op een vaste dag in de week van elk 6 uur plus een half uur lunchpauze.

4 daagse deelcursus verpleegkundige vaardigheden, medisch rekenen en klinisch redeneren

24 uren klassikaal, verdeelt over 4 wekelijks herhalende cursusdagen op een vaste dag in de week van elk 6 uur plus een half uur lunchpauze.Losse module medisch rekenen

1 dagdeel (ochtend), volgens de methode van meneer Megens

Losse module klinisch redeneren

1 dagdeel (middag) volgens het PAN model van Marc Bakker


Thuisstudie


1,5 a 2 uur per dag gedurende de cursus

Lesmateriaal

Lesboek en e-learning

Portfolio en opdrachten

Online leerportaal van de Slouwerhof Academy en thuisopdrachten


Lestijden


9.00 - 15.30 uur


Doelgroep en niveau

Verpleegkundigen niveau 4, 5 en 6 met een verlopen BIG registratie en verpleegkundigen die niet voldoen aan de uren-eis.


Groepsgrootte


Maximaal 8 cursisten


Kosten volledige cursus

1700 euro (vrijgesteld van btw)


 6 daagse deelcursus kennis

900 euro (vrijgesteld van btw)

4 daagse deelcursus verpleegkundige vaardigheden, medisch rekenen en klinisch redeneren

800 euro (vrijgesteld van btw)
Losse module medisch rekenen

95 euro (vrijgesteld van btw)


Losse module klinisch redeneren

95 euro (vrijgesteld van btw)


Cursuslocatie


de Parse 2

8491 PJ  Akkrum

Accreditatie punten

De cursus is geaccrediteerd door V&VN met 80 accreditatiepunten in het kwaliteitsregister


Eerstvolgende cursusdata:

Kennis:
start 14 april 2021 op woensdagen (online leslokaal)
start 16 april 2021 op vrijdagen (online leslokaal)
start 10 mei 2021 op maandagen
start 25 mei op dinsdagen
start 2 juni op woensdagen
start 3 juni op donderdagen
start 4 juni op vrijdagen
start 12 juli op maandagen
start 14 juli op woensdagen
start 15 juli op donderdagen
start 16 juli op vrijdagen
start 27 juli op dinsdagen

Vaardigheden en klinisch redeneren:
start 30 april op vrijdagen
start 11 mei 2021 op dinsdagen
start 9 juni op woensdagen
start 11 juni 20121 op vrijdagen
start 20 juli op dinsdagen
start 21 juli op woensdagen
start 22 juli op donderdagen
start 23 juli op vrijdagen
start 1 september op woensdagen
start 16 september op donderdagen
start 27 september op maandagen

Aanmelden

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja
Nee
 
 
 
Ja
Nee
 
 
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden
 
 

Voor al onze cursussen hanteren wij de volgende algemene voorwaarden:

https://slouwerhof.nl/contactinformatie/algemene-voorwaarden


Met het aanmelden voor de cursus verplicht je je tot het betalen van het cursusgeld. Je krijgt zo snel mogelijk na aanmelding en betaling de inloggegevens van de Slouwerhof Academy toegestuurd.