Nieuws

Nieuws

15 oktober 2016

De grote thuiszorgdag

 

13 december 2016, van der Valk, Eindhoven

De ontwikkelingen in de thuiszorg vragen om vernieuwing van het toezicht. Anja Jonkers, hoofdinspecteur verpleegzorg van de Inspectie voor de Gezondheidszorg zal uitleg geven over (onverwachtse) inspecties bij thuiszorgorganisaties in 2017 en tevens als debat lid deelnemen in Het Grote Thuiszorgdebat.n?

 

Meer informatie en aanmelden >>

26 september 2016

Omgaan met complex probleemgedrag in de (ouderen)zorg

 

29 november 2016, ReeHorst, Ede

Als verpleegkundige in de psychiatrische instellingen, thuiszorg maar ook in verpleeghuizen en ziekenhuizen krijg je steeds meer te maken met gedrag van patiënten dat jou voor problemen stelt. Het werk wordt hierdoor ingewikkelder en zwaarder.

 

Hoe goed ben jij in staat om hier adequaat op te reageren?

 

Meer informatie en aanmelden >>

29 juni 2016

Het wondzorg congres

 

20 december 2016, Van der Valk, Eindhoven

Weet jij om te gaan met de wonden die je dagelijks tegenkomt? Er is niet één beste manier om een complexe wond te behandelen!

Per jaar zijn er 500.000 patiënten met complexe of moeilijk helende wonden in Nederland! En de komende jaren zal als gevolg van de vergrijzing dit aantal verder toenemen. Deskundige wondzorg en wondpreventie kunnen een patiënt veel leed besparen.

Ontdek hoe je op basis van een goede anamnese de juiste diagnose kan stellen om tot het beste behandelplan te komen. Bespaar de patiënt veel leed!

 

Meer informatie en aanmelden >>

22 juni 2016

Congres Maag-, Darm-, Lever problematiek

Voor essentiële kennis op het gebied van MDL kom je naar dit congres!

 

27 oktober 2016, ReeHorst Ede

Het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) richt zich op de diagnostiek en behandeling van ziekten van het spijsverteringskanaal. Hieronder vallen aandoeningen aan de slokdarm, de maag, de dunne en de dikke darm, maar ook afwijkingen aan de lever, de galwegen en de alvleesklier.

 

Werk jij als verpleegkundige of verzorgende en heb je regelmatig of zelfs dagelijks te maken met patiënten met een MDL aandoening? Dan wordt er dus flink wat kennis van je verwacht op verschillende gebieden.

 

Meld je daarom aan voor het het congres Maag- Darm- Leverproblematiek.

 

Meer informatie en aanmelden >>

14 juni 2016

Het dementiecongres 2016

Laat je uitdagen op het gebied van innovatieve inzichten en behandelmethoden!

 

8 november 2016, ReeHorst Ede

Er zijn vele ontwikkelingen gaande binnen Dementiezorg. Op deze dag onderzoeken we, samen met jou, of nieuwe inzichten in diagnostiek, behandeling en begeleiding samen gaan met preventie en bewustzijn in de samenleving en kijken naar de positie van de patiënten en de direct betrokkenen. Wil je erbij zijn? Reserveer dan 8 november in je agenda voor Het Dementie Congres 2016!

 

Meer informatie en aanmelden >>

12 juni 2016

Nursing Experience

 

6 en 7 december 2016, ReeHorst Ede

Kom ook naar de Nursing Experience en blijf op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen binnen de zorg. Deze inspirerende dagen zijn een complete zorgervaring voor verpleegkundige en verzorgende professionals, die meer uit het vak willen halen.

Bezoek interactieve workshops, daag jezelf uit in inspirerende praktijksessies, oefen je vaardigheden in het Skills Lab en fris je medische kennis op.

 

Meer informatie en aanmelden >>

9 juni 2016

Congres Revalidatiezorg

Jou dagelijkse praktijk

 

30 november 2016, Van der Valk, Dordrecht

Als algemeen verpleegkundige of verzorgende krijg je in jouw zorginstelling maar ook in de thuiszorg steeds meer te maken met revalidatie patiënten. Revalidatie behelst vele aandachtsgebieden zoals orthopedische aandoeningen, revalidatie na CVA of hersenletsel maar natuurlijk ook herstel na een ingrijpende operatie.

Tijdens het revalidatiecongres geven we jou praktische handvatten om goede revalidatiezorg te bieden. We gaan in op cognitieve problematiek bij revalidatie, eigen regie en zelfmanagement.

 

Je kunt tevens workshops volgen waar we ingaan op diverse praktijksituaties en verschillende ziektebeelden.

o Hoe stimuleer je de zelfredzaamheid van jouw cliënt?

o Heb jij de tijd én de vaardigheden om de juiste emotionele begeleiding te bieden?

o Hoe communiceer je met de betrokken disciplines zodat er continuïteit van zorg bestaat?

Na deze dag ga je naar huis met informatie die direct toepasbaar is op de werkvloer zodat jij optimale revalidatiezorg kunt bieden aan jouw patiënten!

Tot en met 24 oktober ontvang je extra korting.

 

Meer informatie en aanmelden >>

17 mei 2016

Nursing College

Anatomie | Pathologie | Fysiologie

 

3 november 2016, RadboudUMC Health Academy, Nijmegen

Nursing College biedt meer diepgang in de anatomie, pathologie en fysiologie dan de basale kennis. Ondervind op 3 november in de snijzaal hoe het lichaam er van binnen écht uitziet. Doe essentiële kennis en praktijkervaring op en verbeter je klinische blik!

Bereid je voor op stevige colleges over organen en orgaansystemen, cel- en weefselonderzoek en het ontstaan en verloop van verschillende ziektebeelden. Na deze dag kan je de functie en werking van de anatomiestelstels beschrijven maar ook benoemen wat de oorzaken, verschijnselen en complicaties zijn bij aandoeningen en de verbanden hiertussen leggen.

 

Meer informatie en aanmelden >>

Slouwerhof - Bijscholing in de Zorg AGB-code: 41413344 Algemene voorwaarden

De Parse 2-i KVK: 54566363 Privacy

8491 PJ Akkrum IBAN: NL59RABO 0127577467 Klachtenregeling

0651058100 BIC: RABONL2U Copyright

www.slouwerhof.nl Links

bijscholing@slouwerhof.nl Overnachten