Verpleegtechnische vaardigheden en klinisch redeneren

Verpleegtechnische vaardigheden en klinisch redeneren
in 4 dagen

Cursus Verpleegtechnische vaardigheden en klinisch redeneren in 4 dagen

Ben je verpleegkundige en wil je zowel je verpleegtechnische vaardigheden als het klinisch redeneren opfrissen? Wij hebben deze twee onderdelen samengevoegd in 1 cursus. Hierdoor ben je in 4 dagen weer helemaal up-to-date!


Deze cursus is tevens een perfecte voorbereiding op het centraal landelijk examen herregistratie BIG verpleegkundige voor onderdeel 2 en 3 'Verpleegkundige vaardigheden en klinisch redeneren'. 

Gedurende 4 bijeenkomsten kom je naar ons skillslab, deze dagen zijn volledig gericht op het praktisch oefenen zodat je (weer) vingervlug bent met het uitvoeren van de verpleegtechnische vaardigheden. Gaandeweg breiden we de

casuïstiek verpleegtechnische vaardigheden uit met het examenonderdeel klinisch redeneren.

Aan het eind van de cursus voer je een verpleegtechnische vaardigheid uit met een daarbij passende rekenopdracht. Na het uitvoeren van de verpleegtechnische vaardigheden praten we verder over deze casus in het examengesprek klinisch redeneren. Oefenen, heel veel oefenen en met elkaar tot de beste resultaten komen is hier het motto.


Volg je deze cursus ter voorbereiding op het landelijk examen, dan is het goed om te weten dat de oefenmethode precies hetzelfde is als het daadwerkelijke BIG examen.


Inhoud van de cursus verpleegtechnische vaardigheden en klinisch redeneren


 1. Katheteriseren van de blaas bij vrouwen, eenmalig
 2. Katheteriseren van de blaas bij vrouwen, verblijfskatheter
 3. Katheteriseren van de blaas bij mannen, eenmalig
 4. Katheteriseren van de blaas bij mannen, verblijfskatheter
 5. Een neus-maagsonde inbrengen
 6. Subcutaan injecteren via de loodrechttechniek
 7. Subcutaan injecteren via de huidplooitechniek
 8. Subcutaan injecteren via de loodrechte huidplooitechniek
 9. Intramusculair injecteren, inclusief rangeertechniek
 10. Medicijnspuit klaarmaken
 11. Subcutane canule inbrengen
 12. Inbrengen perifere canule voor infuus (toedieningssysteem)
 13. Medisch rekenen (volgens meneer Megens)
 14. Klinisch redeneren

Duur van de bijscholing

De lestijden zijn steeds van 9.00 tot 15.30 uur. De cursus bestaat in totaal uit 4 bijeenkomsten op een vaste lesdag in de week.

Na aanmelding ontvang je de inloggegevens voor het online leerportaal en de e-learning. Hier kan je de thuisopdrachten voor elke cursusdag online doornemen, uitwerken en uploaden en de e-learning maken, ter voorbereiding op de volgende cursusdag.


Volg je deze cursus ter voorbereiding op het landelijk examen herregistratie BIG verpleegkundige?

Ga je bij ons van start, dan ga je een intensief, maar lonend traject in !

Het traject is intensief en er wordt best wat van je gevraagd tijdens het examen. Wij begeleiden je waar we maar kunnen om je te helpen de examens succesvol af te sluiten. Wij zijn allemaal professionals en als verpleegkundigen werkzaam in alle branches van de zorg.


Kleine groepen

Wij hanteren een groepsgrootte van maximaal 8 cursisten.

Door deze kleine groepen krijg jij als cursist volop aandacht en tijd om alle facetten van de verpleegkundige vaardigheden en het klinisch redeneren flink op te frissen en weer eigen te maken zodat je goed voorbereidt terug het werkveld of de examens in gaat. Bovendien beschikken wij over 2 ruime skillslabs waardoor we altijd voldoende afstand van elkaar kunnen houden tijdens het oefenen.


Kosten

De 4-daagse cursus kost in totaal 900 euro (vrijgesteld van btw).

Dit bedrag is inclusief alle lesmateriaal, online leeromgeving van de Slouwerhof Academy, e-learning, koffie, thee, lunch en certificaat.

voor cursisten die de cursus volgen voor hun herregistratie is dit bedrag exclusief het landelijk examen van 280 euro en inclusief slagingsgarantie.


Toetsen, certificering en accreditatie V&VN

Na het goed doorlopen van de cursus ontvang je van ons een certificaat van de Slouwerhof Academy.


Toetsen, certificering en accreditatie V&VN voor BIG cursisten

Cursisten die de cursus volgen ter voorbereiding op het landelijk examen leggen aansluitend op de cursus de centraal landelijke examens af, hiervoor heb je de keus voor diverse locaties in het hele land. Wij zijn 1 van die locaties, dus je kunt zowel de cursus als het examen bij ons op locatie afleggen. Zodra je het eerste deel, de theoretische kennistoets met een voldoende hebt afgesloten, kan je je aanmelden voor deze laatste twee examens, dit is een combinatie van de verpleegtechnische vaardigheden en bij goed resultaat direct daarop volgend het klinisch redeneren, precies zoals wij oefenen tijdens de cursus.

Na het goed doorlopen van de cursus ontvang je van ons een certificaat van de Slouwerhof Academy, dit certificaat staat los van het landelijk examen.


Slagingsgarantie voor BIG examen

Wanneer je niet slaagt voor je BIG examen, dan kan je gratis gebruik maken van ons slagingsgarantie. In overleg met de gezakte kandidaten plannen we een dag in om nog eens  flink bij te spijkeren, net zo lang tot ook jij slaagt.


Deze cursus is geaccrediteerd door V&VN met 32 accreditatiepunten. Wanneer je ingeschreven staat in het kwaliteitsregister van V&VN, schrijven wij je accreditatiepunten bij in het kwaliteitsregister V&VN.

4 daagse (deel)cursus verpleegkundige vaardigheden en klinisch redeneren

24 uren klassikaal, verdeelt over 4 wekelijks herhalende cursusdagen op een vaste dag in de week van elk 6 uur plus een half uur lunchpauze. 8 uur e-learning.

Thuisstudie


2 uur per cursusdag

Lesmateriaal

Lesboek en e-learning

Portfolio en opdrachten

Online leerportaal van de Slouwerhof Academy


Lestijden


9.00 - 15.30 uur


Doelgroep en niveau

Verpleegkundigen niveau 4, 5 en 6 en verpleegkundigen met een verlopen BIG registratie/ verpleegkundigen die niet voldoen aan de werkuren-eis.


Groepsgrootte


Maximaal 8 cursisten


4 daagse (deel)cursus verpleegkundige vaardigheden en klinisch redeneren

900 euro (vrijgesteld van btw)
Cursuslocatie


de Parse 2

8491 PJ  Akkrum

Accreditatie punten

De cursus is geaccrediteerd door V&VN met 32 accreditatiepunten in het kwaliteitsregister


Aanmelden

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja
Nee
 
 
 
Ja
Nee
 
 
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden
 
 

Voor al onze cursussen hanteren wij de volgende algemene voorwaarden:

https://slouwerhof.nl/contactinformatie/algemene-voorwaarden


Met het aanmelden voor de cursus verplicht je je tot het betalen van het cursusgeld. Je krijgt zo snel mogelijk na aanmelding en betaling de inloggegevens van de Slouwerhof Academy toegestuurd.