corona sneltest Friesland

Corona sneltest in Akkrum, Friesland


Heb je Coronaklachten?

Kom dan naar de testlocatie in Akkrum, Friesland voor een sneltest.

Ter ondersteuning van de GGD nemen wij met professionele getrainde verpleegkundigen de corona sneltesten af.

Maak een afspraak via de site, binnen 20 minuten heb je de uitslag.

Wanneer de Corona sneltest COVID-19 ?

Sneltesten zijn vooralsnog alleen geschikt voor mensen met Corona klachten. Bij deze doelgroep laten validatiestudies goede resultaten zien en zijn ze goedgekeurd. De sneltest wordt dus niet aan alle doelgroepen aangeboden zoals mensen zonder klachten en reizigers. Corona sneltesten worden door landen niet geaccordeerd als reistest. Hiervoor is alleen de PCR test geschikt. Het is dan ook alleen zinvol de test te laten afnemen wanneer je klachten hebt.

Heb je verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging/ koorts, plotseling of verlies van reuk of smaak, laat je dan testen. De beste periode om je te laten testen is binnen 7 dagen nadat de klachten zijn begonnen. Worden je klachten veroorzaakt door Corona, dan is er in deze periode zeker voldoende virus om Corona aan te tonen met de sneltest COVID-19.

Binnen 15 a 20 minuten heb je de uitslag al in je mailbox. Bij een positieve uitslag word je tevens door ons gebeld zodat wij zeker weten dat je de uitslag hebt ontvangen.

Is de test negatief, dan heb je geen Corona. Is de test positief, dan heb je Corona en ontvang je van ons een mail en telefoontje met toelichting en uitleg van het vervolgtraject. Wij geven de positieve uitslagen door aan de GGD. De GGD zal contact met je opnemen over bron en contact onderzoek.

Procedure Corona sneltest COVID-19

1. Kies een datum en tijdstip op de kalender

2. Vul je persoonsgegevens in

3. Voltooi de betaling met Ideal

4. Je ontvangt een bevestiging van je afspraak per mail

5. Kom op de afgeproken dag en tijd naar de testlocatie

6. Kom niet eerder dan 5 a 10 minuten voor de afspraak binnen

7. Neem je identiteitsbewijs en de bevestigingsmail mee naar de afspraak

8. Het dragen van een mondmasker is verplicht

9. De Corona sneltest wordt bij je afgenomen, het mondmasker doe je tijdens de test even af.

10. Vertrek direct na het afnemen van de test

11. Na 15 a 20 minuten ontvang je de uitslag via de mail, bij een positieve uitslag word je tevens gebeld door de verpleegkundige, zodat wij zeker weten dat je de uitslag hebt ontvangen en om je te informeren over de vervolgprocedure.

Hoe wordt de Corona sneltest afgenomen?

De Corona sneltest wordt afgenomen door middel van een nasofaryngeale swab, hierbij wordt met een wattenstokje wat slijm diep uit de neus gehaald, dit ervaren de meeste mensen als een vervelend, niet pijnlijk gevoel.
Wij gebruiken de door het RIVM goedgekeurde
SARS-CoV-2 Rapid Antigen test van Roche om te onderzoeken of er bepaalde viruseiwitten aanwezig zijn in het afgenomen neusslijm. Voor een betrouwbare uitslag is het belangrijk dat het afnemen van de test en het aflezen van het testresultaat op de juiste manier gebeurt. Al onze zorgprofessionals volgden hiervoor een gedegen scholing.