STAP-budget

STAP-budget

STAP Budget aanvragen


Vraag tot € 1.000,- subsidie aan op de meeste cursussen en bijscholingen van de Slouwerhof Academy.


Stap 1. Aanmelden voor een cursus

Kies je cursus en vul het aanmeldformulier in.
Vink het vakje aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget

Stap 2. Ontvang het STAP-aanmeldbewijs.
Na aanmelding ontvang je van ons het STAP-aanmeldbewijs, dit heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV.

Zorg ervoor dat je je tijdig inschrijft, zodat je op tijd je STAP-aanmeldbewijs ontvangt om je STAP-budget aan te vragen.

Stap 3. Vraag het STAP-budget aan bij UWV
Log in op het STAP-portaal van UWV, met je DigiD en vraag het STAP-budget aan bij UWV.

Je ontvangt van het UWV bericht als het STAP-budget is toegekend.


Tip: Ga ruim vóór 10:00 uur naar www.stapuwv.nl en klik op ‘Aanvragen STAP-budget’. Hoe eerder je dit doet, des te beter. Je wordt dan namelijk om 10:00 direct aan de wachtrij toegevoegd.

Wacht je tot 10:00 uur, dan stan er al veel mensen voor je in de wachtrij en is er een grote kans dat het STAP-budget op is voordat je aan de beurt bent.

Ga dus zo vroeg mogelijk naar www.stapuwv.nl, klik op ‘Aanvragen STAP-budget’ en ververs je browser niet meer.


Stap 4. Verrekenen van het STAP-budget
Slouwerhof Academy ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met het cursusgeld.Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor STAP-budget. De aanvraagdatum staat hieronder vetgedrukt. Is het budget in deze periode op? Probeer het dan opnieuw in een volgende periode.


1 maart 2022 t/m 1 mei 2022

2 mei 2022 t/m 30 juni 2022

1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022

1 september 2022 t/m 31 oktober 2022

1 november 2022 t/m 31 december 2022


Informatiesite UWV: https://www.stapuwv.nl/p/STAP-informatie


Neem voor meer informatie gerust contact op.


Betty Slouwerhof
betty@slouwerhof.nl

0651058100


Examenonderdeel 1. Kennis

In 6 klassikale of online bijeenkomsten behandelen we de theorie en gaan we hier praktisch mee aan de slag. Voor elke bijeenkomst bereid je je thuis voor door middel van e-learning en stuur je opdrachten in via het online leerportaal. Je volgt de lessen klassikaal bij ons op locatie of via een live verbinden vanuit huis. De cursus sluit perfect aan op het landelijk examen. Zodra je dit examen en examenonderdeel 2 hebt gehaald kan je verder met de voorbereiding van het laatste onderdeel. Het kennisexamen bestaat uit 60 meerkeuzevragen en doe je thuis via een online verbinding met Consortium.


Examenonderdeel 2. Verpleegkundige vaardigheden

Gedurende 2 bijeenkomsten kom je naar ons skillslab, deze dagen zijn volledig gericht op het praktisch oefenen zodat je (weer) vingervlug bent met het uitvoeren van onderstaande verpleegtechnische vaardigheden.

- Blaaskatheterisatie vrouw, verblijfskatheter

- Blaaskatheterisatie vrouw, eenmalig

- Blaaskatheterisatie man, verblijfskatheter

- Blaaskatheterisatie man, eenmalig

- Medicijnspuit klaarmaken

- Intramusculair injecteren 

- Subcutaan injecteren - loodrecht techniek

- Subcutaan injecteren - huidplooitechniek

- Subcutaan injecteren - loodrechte huidplooitechniek

- Subcutane canule inbrengen

- neusmaagsonde inbrengen

- perifere infuuscanule inbrengen

Aan het eind van de cursus voer je, precies zoals op het examen, twee verpleegtechnische vaardigheden uit met een daarbij passende rekenopdracht.

Het examen verpleegtechnische vaardigheden kan je aansluitend op deze tweedaagse cursus bij ons op locatie afleggen en wordt afgenomen door Consortium. Zodra je dit examen en examenonderdeel 1 hebt gehaald kan je verder met de voorbereiding van het laatste onderdeel.


Examenonderdeel 3. Klinisch redeneren met oefen-examens

Tijdens deze 2 bijeenkomsten ga je het klinisch redeneren oefenen aan de hand van casussen. Gaandeweg breiden we de casuïstiek uit tot je het klinisch redeneren goed tot uiting kan brengen in het Examengesprek Klinisch Redeneren. Een gedegen examentraing ter voorbereiding op het het landelijk examen. Tijdens deze twee cursusdagen gebruiken we casussen en de werkwijze zoals dit ook tijdens het examen gaat, dus ook wanneer je het klinisch redeneren al in de vingers hebt, is het een fijne voorbereiding als oefenexamen.


Oefenen, heel veel oefenen en met elkaar tot de beste resultaten komen is bij  examenondeel 2 en 3 het motto. Examenonderdeel 2 kan je bij ons op locatie afleggen, je staat dus niet voor verassingen wat betreft locatie, materialen etc., wel zo gemakkelijk en het geeft rust.


Duur van de bijscholing

De lestijden zijn steeds van 9.00 tot 15.30 uur. De cursus bestaat in totaal uit 10 bijeenkomsten op een vaste lesdag in de week. Vaardigheden en klinisch redeneren vind ook vaak plaats op 2 achtereenvolgende dagen, kom je van ver, dan zijn er volop mogelijkheden in de buurt te overnachten.


Na aanmelding ontvang je de inloggegevens voor het online leerportaal en de e-learning. Hier kan je de thuisopdrachten voor elke cursusdag online doornemen, uitwerken en uploaden en de e-learning maken, ter voorbereiding op de volgende cursusdag. In totaal kan je rekenen op ongeveer 1,5 a 2 uur thuisstudie per dag.


Ga je bij ons van start, dan ga je een intensief, maar lonend traject in !

Het traject is intensief en er wordt best wat van je gevraagd. Wij begeleiden je waar we maar kunnen om je te helpen de examens succesvol af te sluiten. Wij zijn allemaal (specialistisch) verpleegkundige en/of docent verpleegkunde en tevens allemaal werkzaam als verpleegkundige in alle branches van de zorg.


Kleine groepen

Wij hanteren een groepsgrootte van maximaal 8 cursisten.

Door deze kleine groepen krijg jij als cursist volop aandacht en tijd om alle facetten van de verpleegkundige kerntaken flink op te frissen en weer eigen te maken zodat je goed voorbereidt de examens in gaat. Bovendien beschikken wij over 3 ruime skillslabs waardoor we altijd voldoende afstand van elkaar kunnen houden. In ons hybride leslokaal kun je de theorielessen fysiek of online bijwonen, maar net wat je voorkeur heeft.


Kosten

De complete 10-daagse cursus kost in totaal 1800 euro (vrijgesteld van btw). Dit bedrag is exclusief het landelijk examen van 395 euro en inclusief alle lesmateriaal, oefentoetsen, portfolio-map, online leeromgeving van de Slouwerhof Academy, e-learning, slagingsgarantie, koffie, thee, lunch en certificaat.

De cursus bestaat uit 3 delen die los van elkaar te volgen zijn. Je kan er dus voor kiezen of je 1, 2 of alle drie onderdelen wilt volgen.
De 6-daagse theoriecursus ter voorbereiding op het kennisexamen kost 900 euro

De 2-daagse cursus verpleegtechnische vaardigheden & verpleegkundig rekenen kost 550 euro.
De 2-daagse cursus klinisch redeneren kost 350 euro.


De cursussen zijn vrijgesteld van btw.


Toetsen, certificering en accreditatie V&VN

Zodra je het eerste en tweede examenonderdeel, dus de theoretische kennistoets en de verpleegtechnische vaardigheden, met een voldoende hebt afgesloten, kan je je aanmelden voor het afsluitende examen; het examengesprek klinisch redeneren.

Het theorie-examen doe je online.

Het examenonderdeel verpleegkundige vaardigheden bestaat uit een combinatie van twee verpleegtechnische vaardigheden met rekenopdracht.

Aansluitend aan de cursus verpleegtechnische vaardigheden, leg je bij ons op locatie het centraal landelijke examen af. Uiteraard is het ook mogelijk te kiezen voor een andere examenlocatie in het land.

De volgorde van deze twee examens bepaal jezelf. Zodra je beide met een voldoende hebt afgesloten kan je je aanmelden voor het afsluitende examenonderdeel; het klinisch redeneren, dat precies zo gaat als wij oefenen tijdens de cursus.


Na het goed doorlopen van de cursus ontvang je van ons een certificaat van de Slouwerhof Academy, dit certificaat staat los van het landelijk examen.


Slagingsgarantie

Wanneer je niet slaagt, dan kan je gratis gebruik maken van ons slagingsgarantie. In overleg met de gezakte kandidaten plannen we een dag in of sluit je aan bij een nieuwe groep om nog eens flink bij te spijkeren, net zo lang tot ook jij slaagt.


Deze cursus is geaccrediteerd door V&VN met 80 accreditatiepunten. Wanneer je ingeschreven staat in het kwaliteitsregister van V&VN, schrijven wij je accreditatiepunten bij in het kwaliteitsregister V&VN.

Cursusduur totale 10-daagse cursus

80 uren klassikaal of gedeeltelijk online


6 daagse deelcursus Kennis

48 uren hybride klassikaal les bij ons op locatie of vanuit huis, verdeelt over 6 wekelijks herhalende cursusdagen op een vaste dag in de week van elk 6 uur plus een half uur lunchpauze.

2 daagse deelcursus verpleegkundige vaardigheden, medisch rekenen

16 uren klassikaal, verdeelt over 2 dagen;

1 keer per week op een vaste dag in de week

of 2 dagen achter elkaar.

Elke dag 6 uur plus een half uur lunchpauze en 2 uur thuisstudie.


2 daagse deelcursus klinisch redeneren met oefenexamens.


16 uren klassikaal, verdeelt over 2 dagen;

1 keer per week op een vaste dag in de week

of 2 dagen achter elkaar.

Elke dag 6 uur plus een half uur lunchpauze en 2 uur thuisstudie.


Thuisstudie


ongeveer 2 uur per dag gedurende de cursus

Lesmateriaal

Lesmateriaal en e-learning

Portfolio-map en opdrachten

Online leerportaal van de Slouwerhof Academy en thuisopdrachten


Lestijden


9.00 - 15.30 uur


Doelgroep en niveau

Verpleegkundigen niveau 4, 5 en 6 met een verlopen BIG registratie en verpleegkundigen die niet voldoen aan de uren-eis.


Groepsgrootte


Minimaal 2 en maximaal 8 cursisten


Kosten volledige cursus

1800 euro (vrijgesteld van btw)


6 daagse deelcursus kennis

900 euro (vrijgesteld van btw)

2 daagse deelcursus verpleegkundige vaardigheden, medisch rekenen

550 euro (vrijgesteld van btw)
2 daagse deelcursus klinisch redeneren

350 euro (vrijgesteld van btw)


Cursuslocatie


de Parse 2

8491 PJ  Akkrum

Accreditatie punten

De cursus is geaccrediteerd door V&VN met 80 accreditatiepunten in het kwaliteitsregister


Eerstvolgende cursusdata:

Kennis, 6 dagen klassikaal of online:

start 4 oktober, wekelijks op dinsdagen

start 6 oktober, wekelijks op donderdagen

start 7 oktober, wekelijks op vrijdagen

start 4 november, wekelijks op dinsdagen

start 8 november, wekelijks op dinsdagen

start 9 november, wekelijks op woensdagen

start 9 januari 2022, wekelijks op maandagen

start 10 januari 2022, wekelijks op dinsdagen

start 11 januari 2022, wekelijk op woensdagen

start 12 januari 2022, wekelijks op donderdagen

start 13 januari 2022, wekelijks op vrijdagen

start 21 februari 2022, wekelijks op dinsdagen

start 22 februari 2022, wekelijk op woensdagen

start 9 maart 2022, wekelijks op donderdagen

start 10 maart 2022, wekelijks op vrijdagen

Theorie-examens Kennis worden online afgenomen


Vaardigheden, inclusief medisch rekenen, 2 dagen:

op 16 en 17 september op een vrijdag en zaterdag

op 28 september en 5 oktober op woensdagen

op 29 september en 6 oktober op donderdagen

op 7 en 8 oktober op een vrijdag en zaterdag

op 24 en 25 oktober op maandag en dinsdag

op 31 oktober en 1 november op maandag en dinsdag

op 26 oktober en 2 november op woensdagen

op 4 en 5 november op een vrijdag en zaterdag

op 29 november en 6 december op dinsdagen

op 1 en 8 december op donderdagen

op 9 en 10 december op een vrijdag en zaterdag

op 13 en 14 december op een dinsdag en woensdag
op 16 en 17 december op een vrijdag en zaterdag

De praktijkexamens verpleegkundige vaardigheden worden bij ons op locatie afgenomen op:

 19 september 2022

 10 oktober 2022

  7 november 2022  

 12 december 2022

 19 december 2022


Klinisch redeneren, inclusief examengesprekken oefenen

2 dagen:

op 30 september en 1 oktober op een vrijdag en zaterdag

op 21 en 22 oktober op een vrijdag en zaterdag

op 24 en 25 oktober op een maandag en dinsdag

op 18 en 19 november op een vrijdag en zaterdag

op 24 en 25 november op een donderdag en vrijdag

op 13 en 14 december op een dinsdag en woensdag

op 20 en 21 december op een dinsdag en woensdag

Het Examengesprek klinisch redeneren wordt online afgenomen.


Examendata verpleegkundige vaardigheden bij ons op locatie in Akkrum:
week 38 :  19 september 2022

week 41  :  10 oktober 2022

week 45 :  7 november 2022  

week 50 :  12 december 2022

week 51  :  19 december 2022


Aanmelden

 
Klassikaal op locatie
Klassikaal online via een live verbinding
Geen voorkeur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja
Nee
 
Ja
Nee
 
 
 
Ja
Nee
 
 
Ja, ik stem er uitdrukkelijk mee in dat zodra ik toegang hebt gekregen tot de online leeromgeving, ik afstand doe van het recht op ontbinding.
 
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden
 
 

Voor al onze cursussen hanteren wij de volgende algemene voorwaarden:

https://slouwerhof.nl/contactinformatie/algemene-voorwaarden


Met het aanmelden voor de cursus stem je er uitdrukkelijk mee in dat, zodra je toegang hebt gekregen tot de online leeromgeving, je afstand doet van het recht op ontbinding. Ook wanneer dit binnen de ontbindingstermijn valt.